TDH dag 3: Den hårde kongeetape

16. maj 2015 Slået fra Af Flemming Kajberg Leth Jensen

Det var i dag, sidste dag ved dette års Tour de Himmelfart. Årets konge etape skulle afvikles, på en dag med lave temperature, meget vind, og stort set ingen sol.
En kombination af etapens hårdhed og vejr forholdene, gjorde at felterne i stort set alle klasser, blev spredt for alle vinde. Dette med den garanti, at kun de bedste ville løbe af med etape sejren, og den samlede sejr i Tour de Himmelfart klassementet.

I U11 var Tore Troelsen (Herning CK) hurtigste mand på stregen, da en gruppe på 9 ryttere skulle afgøre kongeetapen i mellem sig. Conrad Haugsted (Amager CR) forsvare på fornem vis i sin gule trøje, da han besatte etapens andenplads. Han kan nu kalde sig vinder af Tour de Himmelfart 2015 i U11 klassen.

Hos U11 pigerne, var Julie Lillelund (Herning) igen hurtigste pige. Med afstand på 5:51 min. til næste rytter, blev Julie en sikker vinder i hendes klasse.

Oliver B. Søndergaard (Silkeborg IF Cykling) blev en flot vinder af U13 klassens 5. etape. Kun 13 ryttere kom samlet til målstregen, og her var Søndergaard hurtigste mand. Samlet blev det til hollandsk sejr, da bom stærke Miguel Van Tintelen (Hanzerenneres Zwolle) vandt løbet samlet.

Svenske Alma Johansson (Mölndals CK) tog sin anden etapesejr, da hun kom alene til målstregen på dagens etape. Samlet vandt Johansen også løbet med en margen på 1.32 ned til belgiske Julie Roelandts (Lotto Soudal Ladies Team).

Hos U14 rytterne viste Luis Carl Jørgensen (Næstved BC) mandsmod, da han allerede tidligt på etape forsøgte sig med et solo fremstød. Og efter at have kørt mere end 30, af etapens 44 km alene. Kunne Luis Carl Jørgensen køre over stregen som vinder af etapen, med mere en 3 minutter ned til feltet. Det store forspring betød også at Jørgensen tilbage erobrede den gule førertrøje fra norske Oskar Myrestøl Johansson (Grimstad Sykleklubb) der sluttede som nr. 2, både på etapen, og i løbet.

Ved U15 rytterne var der lagt op til noget af en gyser, da blot 2 sekunder skilte de tre forreste ryttere inden dagens etape. Alexander Mark (Næstved BC) kørte solo på løbets sidste omgang, og kom til stregen med et lille forspring til feltet på 11 sekunder.
Frederik Wandalh (Höllviken CK) kørte over stregen som nr. 3 på etapen, og det bragte ham, via bonus sekunder foran Enzo Leijnse (WTC de Amstel Amstelveen) i den samlede stilling. Enzo Leijnse som førte løbet inden dagens etape, blev også forbi gået af landsmanden Alex Van Der Tuuk (NWV Groningen) som blev nr. 4 på etapen. Van Der Tuuk havde ellers en defekt på løbets første omgang, og kom forbi målstregen, over 2 minutter efter fronten. Men efter et hjulskift ved målstregen, fik den stærke hollænder kæmpet sig tilbage til fronten igen. Samlet vinder af løbet blev danske Frederik Wandahl, foran de to hollændere Alex Van Der Tuuk og Enzo Leijnse.

Martine Gjøs (Horten & omegns cykleklubb) var hurtigste pige, da et stort set samlet U16P felt kom til målstregen. Samlet løb hollandske Ewa Bijwaard (RTV de Bollenstreek) af med sejren.

3 ryttere kom samlet til målstreget i U16, og her var Marcus Sander Hansen (Greve CC), stærkeste mand af disse tre ryttere. Samlet blev det Malthe Munch (CK Fix) der blev samlet vinder af løbet. Nicklas Spinckler Jacobsen (Silkeborg IF Cykling) vandt pointtrøjen, mens dagens uheldige person, og fødselar Morten Stampe (CK Aarhus) vandt bjergtrøjen. Morten Stampe både styrtede og knækkede kæden under dagens etape, men kæmpede sig til mål flere minutter efter de forreste på en lånt cykel.

I U17 klassen var Oliver Wulff Frederiksen (U17 landsholdet) hurtigste mand, da han og Frederik Irgens Jensen kom sammen til målstregen. De to ryttere havde siddet i udbrud hele dagen, og kom til mål med mere end 2 minutter ned til de næste.
Samlet blev Oliver også vinder af løbet, 17 sekunder foran Frederik Irgens Jensen. Julius Johansen (U17 landsholdet) vandt pointtrøjen, mens Ludwig Anton Wacker (U17 landsholdet) vandt bjergtrøjen.

I Dame Junior tog Pernille Mathiesen sagen i egen hånd. Efter få kilometer af dagen 73 kilometer lange kongeetape, valgte Pernille af tage sagen i egen hånd, for derefter at køre solo. Og som løbet skred frem, blev forspringet til de bagvedkørende ryttere kun større, og større. Så efter en dag, med omkring 70 km. solo kørsel, kunne den danske VM sølv vinder i enkeltstart, køre overstregen som vinder af konge etape. Pernille kom til mål med mere end 4 minutter ned til de næste ryttere, og dermed kunne hun endelig kalde sig vinder af Tour de Himmelfart, efter flere forsøg, hvor det har været lige ved og næsten. Hollandske Anne de Ruiter (KUOTA-Gotrex Select team/WV het Stadion) blev nr. 2, mens Emma Norsgaard Jørgensen (Team Rytger) blev nr. 3.
Anne de Ruiter vandt point trøjen, mens Pernille Mathiesen vandt bjergtrøjen.

I Junior klassen blev det Team Kel-berg Roskilde Junior på de første fire pladser. Efter en flot kørt kongeetape, hvor de fik fire ryttere med i det afgørende 6 mands udbrud, kunne de til sidst selv afgøre etapen. På løbets sidste omgang, fik de sprængt front gruppe, således at Mathias Norsgaard Jørgensen, Anthon Charmig og Rasmus Lund kunne køre samlet til målstregen i nævnte rækkefølge.
Samlet blev Charmig vinder af løbet, foran klubkammeraterne Lund og Norsgaard Jørgensen.
Frederik Poulsen (Team Herning CK Junior) tog sig af pointtrøjen, mens Rasmus Lund vandt bjergtrøjen.

Der er med garanti mange ryttere som sover ekstra godt, efter denne ekstremt hårde konge etape.

I Odder Cykel Klubs vil vi se tilbage på et begivenhedsrigt Tour de Himmelfart, med utroligt meget presse dækning, og ikke mindst et mindeværdigt besøg af “Der Teufel” fra Tyskland.

Der er med garanti mange, der inden for de sidste par dage enten har lavet et “Like”, “Tweet” eller skiftet profilbillede på Facebook.

I Odder Cykel Klub syntes vi i hvert fald selv, det var været et djævelsk godt Tour de Himmelfart 🙂

Der var dejligt med presse til stede under 1. etaper. Her er nogle links til de mange nyheder.

Horsens Folkeblad: Fuld fart over Tour De Himmelfart.
Horsens Folkeblad: Billede galleri.

Ekstra Bladet: Tour-dj�vlen savner Riis .

TV2 Østjylland: Stort cykell�b for unge talenter i Odder.

DR P4 Østjylland: P4 Morgen med indslag om Tour de Himmelfart .

Og til dem som har TV2 Play, var der et kortere indslag Giro studiet med djævlen: Giro studiet kl. 17.30 den 16. maj.

Der skulle efter signe gerne komme mere fra løbet på TV 2. Enten senere i giro dækningen, eller når vi om et par måneder rammer Tour de France.

Det samme gælder Ekstra Bladet. Hvor der i deres Tour magasin, som udgives i et samarbejde med Tips Bladet, vil være en artikel om Djævlen og de unge ryttere.