TDH dag 2: Tilbage i vante omgivelser

TDH dag 2: Tilbage i vante omgivelser

15. maj 2015 Slået fra Af Flemming Kajberg Leth Jensen

Efter en første dag, hvor Djævlen indtog Tour de Himmelfart. Var det i noget mere vante rammer og omgivelser at anden dagen ved Tour de Himmelfart blev afviklet.

Fra morgen studen var rytterne klar til 3. etape, som var en 6,2 kilometer lang enkeltstart. Og med omkring 700 ryttere, tog det nogle timer inden den blev afviklet. 4. etape var kriteriumsetapen, og blev afviklet sent om eftermiddagen. Begge etaper blev afviklet uden nogen problemer.

Conrad Haugsted (Amager CR) var førende rytter i U11 inden dages to etaper. Haugsted forsvarede føring på fornemste vis. Med en sejr på 3. etape, og en tredje plads på 4. etape, skete der ikke ændringer i den samlede stilling. 4. etape blev vundet af Noah Nielsen (Hillerød CC).

I U11 pige var Julie Lillelund (Herning CK) i gult, da dagen begyndte. Og efter to flotte etaper, sidder hun stadig trygt og solidt i den gule trøje.

Inden dagens to etaper lå Oliver B. Søndergaard (Silkeborg) i gult, men da dagen var omme, var trøjen kommet på hollandske hænder. Efter to flotte etaper sidder trøje nu på Miguel van Tintelen. 3. etape blev vundet af Gustav Wang (CK Fix), mens 4. etape blev vundet af Tobias Utne (Norge).

I U13P forsvarede svenske Alma Johansson den gule trøje på begge etaper. Julie Roelands (Belgien) og Gullborg Guttesen (Give) blev de to etape vindere i dage, i denne klasse.

Der var trøje skift i U14 efter dagens to etaper. Oskar Myrestøl Johansson (Norge) vandt begge etaper, og sidder i løbets gule trøje med 8 sekunder ned til Luis Carl Jørgensen (Næstved BC).

Frederik Wandahl sad i løbet gule trøje, da løbets 3. etape skulle afvikles. Men efter en fantastisk enkeltstart af hollandske Enzo Leijnse, kunne “Den flyvende hollænder” både tage etape sejren og den gule trøje. Selvom Wandahl kom godt igen, og tog sejren på 4. etape, sidder Enzo Leijnse stadig i gult. Blot med 1. sekundt til Wandahl.

Micha Bredewold (Holland) var hurtigste U16 pige rytter på enkeltstarten, mens Eva Bijwaard (Holland) var hurtigst på 4. etape. Samlet føre Bijwaard samlet inden sidste etape, og hun ligner en der bliver svært at slå, inden morgen dagens afgørende etape.

Det blev også til norsk etapesejr i U16 klassen, da Einar Liseth Pedersen vandt enkeltstarten, og kørte sig i gult. Den lynhurtige belgier Davide Bomboi tog sejren på 4. etape. Samlet føre norske Einar Pedersen med 7 sekunder ned til Morten Stampe på andenpladsen. Lars Daniels (Belgien) er i bjergtrøjen, mens Nicklas Spilcker Jacobsen (Silkeborg) stadig er i den blå pointtrøje.

I U17 blev det sejr til landsholdets Mathias Alexander Larsen på enkeltstarten, mens Kristian Kaimer Eriksen (CK Fix) vandt 4. etape. Samlet er det stadig Julius Johansen (Landsholdet) som fører løbet. Ludwig Anton Wacker (Landsholdet) er i bjergtrøjen. Julius Johansen (Landsholdet) er også indehaver af point trøjen.

Fleur Nagengast (Holland) var bedste dame junior rytter på enkelstarten. På 4. etape blev det til dansk sejr, da Emma Norsgaard Jørgensen (Team Rytger) vandt spurten. Fleur Nagengast fører løbet samlet. Anne de Ruiter (Holland) er i pointtrøjen. Floor Weerink (Holland) er i bjergtrøjen.

I Herre junior blev det sejr til Rasmus Lund (Team Kel-berg Roskilde Junior) på enkeltstarten, mens Frederik Poulsen (Herning CK) spurtede sig til sejr på 4. etape. Samlet føre Anthon Charmig (Team Kel-berg Roskilde Junior) stadig. Rasmus Lund (Team Kel-berg Roskilde Junior) er i den røde bjergtrøje, mens Frederik Poulsen (Herning CK) er i den blå pointtrøje.

Løbet slutter i morgen med den legendariske kongeetape. Det er etape hvor rytterne flere gange bliver sendt over Pederstrup bakken, så meget kan ske, inden rytterne rammer målstregen for sidste gang.