OL medaljer kommer til Tour de Himmelfart

OL medaljer kommer til Tour de Himmelfart

6. maj 2024 Slået fra Af Flemming Kajberg Leth Jensen

Når Tour de Himmelfart skydes i gang torsdag morgen kl. 9:00 på Ballevej i Odder, er det med en række tidligere OL-medalje vindere på sidelinjen. Odder Cykel Klub har været dialog med mange af de tidligere OL-medalje vindere, og heldigvis har mange af dem haft både tid og lyst til at komme forbi Odder og vise deres medaljer frem.

56 år gamle OL medaljer vises frem

En af dem som kommer, er Gunner Asmussen som ved lejende i Mexico i 1968, var med til at vinde guld i 4000 meter holdforfølgelsesløb på bane. Niels Fredborg som deltog ved hele 4 olympiske leje og vandt 3 medaljer kommer også. Fredborg vandt sølv i 1968 i Mexico, Guld i 1972 i München, og bronze i 1976 i Montreal alt sammen i hans favorit disciplin, 1000 meter på tid. Verner Blaudzun som også vandt Bronze i 1976 i Montreal kommer også. Blaudzun var en de danskere som deltog på 100 km holdløbet.

Hans-Henrik Ørsted som vandt bronze i 4000 meter forfølgelsesløb i Moska kommer også, mens både Klaus Kynde og Jimmi Madsen som var en del af 4000 meter holdet som vandt bronze på banen i 92 i Barcelona, har også meldt deres ankomst.

Lasse Norman som har vundet ikke mindre end 5 medaljer ved de seneste 3 olympiader kommer muligvis også forbi hvis det passer ind i det stramme løbsprogram. Det samme gør hans kone, den lokale Julie Leth, der ved sidste OL vandt sølv i Parløb.

Begge disse ryttere har tidligere kørt Tour de Himmelfart med stor succes.