10 nationer klar til Tour de Himmelfart

10 nationer klar til Tour de Himmelfart

27. maj 2019 Slået fra Af Flemming Kajberg Leth Jensen

Om få dage går det løs med Tour de Himmelfart 2019. Igen i år er der stor tilslutning til løbet med hele 740 ryttere, der skal dyste i 12 forskellige klasser, på vejen omkring Odder. Ryttere fra Italien, Holland, Belgien, UK, Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Finland og Estland kommer til at dyste om præmier og førertrøjer når det på torsdag går løs med 1. etape.

Årets største felt bliver U19 klassen hvor hele 155 ryttere har meldt deres ankomst, og som skal dyste om de tre trøjer, samt holdkonkurrencen.
Den firdobbelt vinder af løbet, og forsvarende mester i U19 klassen, hollandske Enzo Leijnze kommer ikke til start i år. Så de danske ryttere skal kigge andre veje, når de skal holde øje med de udenlandske ryttere, hvor der igen i år vil blive hård konkurrence om den samlede sejr.
Flere danske ryttere kan løbe af med den samlede sejr, og bud på disse kunne være den danske mester Frederik Wandahl, der traditionen tro klare sig godt ved Tour de Himmelfart, og plejer at være garant for etapesejre. Andre bud kunne være Willian Blume Levy der i år bl.a. har vundet juniorudgaven af Flandern Rundt, mens Tobias Lund Andresen, Andreas Byskov Sarbo og Frederik Erringsø alle har internationale sejre på cv’et. Også en Robin Juel Skivild bør man holde øje med i denne klasse.
Hvis vi kigger mod udlandet, kunne norske Sakarias Koller Løland være et godt bud, på en god samlet top placering. Løland har haft et flot forår med flere top 10 placeringer, bl.a. i junior udgaverne af Kuurne-Brussel-Kuurne og Gent-Wevelgem.

Hos U19 pigerne vil det blive stort internationalt felt på hele 81 ryttere der skal kæmpe om sejren. Ryttere fra 8 forskellige nationer skal forsøge at løbe med sejre i denne klasse, som nok er en af de mest åbne klasser ved årets Tour de Himmelfart, og hvor der forventes cykelløb i høj international klasse.
3 dobbelte nationale mestre er til start, da danske Mie Saabye, svenske Julia Borgstrøm og norske Silje Mathiesen alle tre er mestre i både enkeltstart og linjeløb.
Flere større hold fra både Danmark, Belgien og ikke mindst Holland kommer til start, hvor en af favoritterne er det hollandske stortalent Maud Reijnbeek, der har vundet løbet to gange tidligere.

Kom og vær med når Tour de Himmelfart afvikles fra 30. 31. Maj og 1. Juni.

Vi glæder os til en fantastisk cykelfest i Odder!