Flot Tour de Himmelfart afviklet

Flot Tour de Himmelfart afviklet

17. maj 2018 Slået fra Af Flemming Kajberg Leth Jensen

Et flot Tour de Himmelfart blev afsluttet lørdag eftermiddag. Endnu en gang var vejret med rytterne, og kun en ganske lille smule regn drillede rytterne torsdag eftermiddag. Ellers havde et flot solskinsvejr tag på Odder-by, der endnu engang viste sig fra sin flotteste side. Pederstrup bakken har efterhånden sikret sig en plads i bevidstheden, både ved de danske, og ikke mindst ved de udenlandske ryttere. Og netop de udenlandske ryttere, tog godt fra sig sejrene ved årets Tour de Himmelfart.

Sejr til Leijnse
Hos U19 herrerne blev det til sejr, til hollandske Enzo Leijnse. Leijnse’s samlede sejr kom i hus ved flot kørsel på løbets kongeetape. Her kom hollænderen i udbrud mod slutningen af etape, uden de øvrige ryttere i toppen af den samlede stilling, og fik herefter tilkæmpet sig så mange sekunder, at han kunne vinde Tour de Himmelfart.
Det er tredje år i træk, at Leijnse kan tage hjem til Holland som vinder af Tour de Himmelfart, og fjerde gang i alt. Kun en gang før, har en rytter vundet Tour de Himmelfart tre gange i træk!
Løbets blev åbnet med sejr til Oliver Wulff Frederiksen (Team ABC) der tog sig af 1. etape, mens Frederik Wandahl (Team Børkop) tog sig af 2. etape. Jacob Hindsgaul Madsen (Team Herning CK Junior) vandt enkeltstarten fredag formiddag, mens den hurtige hollænder Rick Pluimers (AWV de Zwaluwen) vandt en massespurt på 4. etape. Frederik Wandahl (Team Børkop) vandt også løbets 5. og sidste etape med imponerende solo kørsel over de sidste 20 km.

Sejr til Norsk mester
Med rekord mange piger til start, var der massere af god pige cykelløb at se. I alt 171 pige-ryttere, fordelt på 6 klasser, var til start.
Hos U19 pigerne var det et stærkt repræsenteret Team Rytger hold, der tog godt fra sig af etaperne. Løbet startede dog med sejr til norske Silje Mathisen fra Halden CK, men herefter stod der Team Rytger på de resterende etaper. Den norske mester Martine Gjøs tog den samlede sejr og 2 etaper, mens svenske Julia Borgstrøm vandt de to andre etaper samt den blå trøje. Team Rytger vandt også hold konkurrencen.

Største sejr og tætteste afgørelse
I U11P gjorde Mille Estvan-Slonina rent bord ved at vinde samtlige etaper. Mille kørte samtidig så stærkt at hun nu har rekorden for største sejrsmargin. Den hedder nu 14:07 min. Tidligere rekord var på 8:37 min, lavet tilbage i 2009 af Emma Norsgaard.-
I U17 kom der en uhyre tæt afgørelse blandt de tre ryttere på podiet. Efter alle fem etape var der blot 1 sek. i mellem dem. Kasper Andersen var rytteren der tog den samlede sejr. Med flot kørsel på løbets sidste etape, kunne Andersen ud over etapesejren, også tage den samlede sejr i Tour de Himmelfart i denne klasse. Andersen vandt med 1 sekund ned til Tobias Lund Andresen og Luis Carl Jørgensen på de næste pladser.

Kendte navne kom forbi
Om torsdagen var Kim Andersen, første dansker der kørte i den gule trøje i Tour de France på besøg. Kim Andersen delte trøjer ud til de dygtigste ryttere efter 1. etape.

Senere på torsdage kom først Kristina Siggaard og senere Julie Leth forbi målområde. Begge er tidligere deltagere af Tour de Himmelfart, og nu professionel kvindelige cykelryttere. Begge var forbi for at dele præmier ud, til de ældste piger.

Tour de Himmelfart

Flest samlede sejre
5 – Anthon Charmig
4 – Enzo Leijnse
4 – Emma Cicilie Norsgaard Jørgensen
4 – Julius Johansen
4 – Mikkel Refshøj Andersen
3 – Søren Kragh Andersen

Flest gule trøjer
28 – Julius Johansen
21 – Anthon Charmig
19 – Mikkel Refshøj Andersen
18 – Emma Cicilie Norsgaard Jørgensen
16 – Søren Kragh Andersen
14 – Enzo Leijnse

Flest etape sejre
18 – Emma Cicilie Norsgaard Jørgensen
17 – Julius Johansen
16 – Mikkel Refshøj Andersen
12 – Søren Kragh Andersen
11 – Anthon Charmig
10 – Frederik Rodenberg Madsen