Legender takkede af med manér

28. maj 2017 Slået fra Af Flemming Kajberg Leth Jensen

To Tour de Himmelfart legender takkede af med maner, da de sejrede i begge U19 klasser, i et Tour de Himmelfart som var det bedste nogen siden.

Reaktioner efter dette års Tour de Himmelfart har ikke været til at tage fejl af, og der har været positive ord fra både ryttere, ledere og ikke mindst fra byens beboere.
“Vi kan virkelig mærke at Odder-borgerne er ved at tage løbet til sig. Der var rigtig mange der havde taget opstilling ude på ruterne for at heppe på rytterne, og vi mødte flere personer i målområdet som til dagligt ikke har noget med cykelklubben at gøre, som var oppe og se løbet. Vi har igennem mange år uddelt oplysningssedler, til de borgere der er berørt af cykelløbet, samt haft helside annonce i Odderavis. Her har vi samtidig opfordret Odder-borgere til at komme og se løbet, og få en kop kaffe. Det var der virkelig mange der benyttede sig af i år, hvilket er glædeligt.” Siger formanden for Odder Cykel Klub Torben Kristensen.
Vi holder hvert år kort efter løbets afslutning, evalueringsmøde hvor vi på en konstruktiv måde kommer med det feedback vi er blevet mødt med. Og på den måde forsøger vi hvert år, at gøre det endnu bedre til næste år.” Slutter formanden af, som samtidig også kan se tilbage på et løb blev afviklet med høj solskin over alle tre dage, og en sportslig del der blev afviklet på højt internationalt niveau.

Johansen skrev sig i historiebogen
Hos U19 herrerne blev det til favorit sejr til Julius Johansen. Johansen tog førertrøjen på løbets første etape, efter et fantastisk solorigt på mere end 60 km. På løbets 3. etape, som var en 12,8 km. lang enkeltstart, var Johansen igen på pletten. Efter en fejlfri tur på vejene i oplandet uden for Odder by, kom Johansen tilbage til Odder by, og kunne i klædt den gule trøje, på enkelstartcyklen, kører over stregen med begge arme i vejret.
Efter yderligere to etaper, i fuld kontrol, kunne Johansen tage endnu samlet sejr i Tour de Himmelfart regi.
Det var Julius Johansens 4. samlede sejr i Tour de Himmelfart, siden han debuterede i løbet som 8 årige i 2008. Dvs. han har deltaget i alle de løb han kunne!
Det er i den tid blevet til ikke mindre end 17 etape sejre, hele 28 gule trøjer, i de 10 år han har deltaget i løbet. Dette gør ham til den rytter, der har vundet flest etaper i løbet, samt den rytter der har båret den gule trøje flest gange.

Sejr til den danske mester
Hos U19 pigerne blev det til sejr til den danske mester Emma Norsgaard Jørgensen, der ellers var oppe imod hård konkurrence fra flere udenlandske piger. Norsgaard angreb tidligt på løbets første etape, og fik følgeskab af den stærke hollænders Eva Bijward. De to ryttere fandt ind i et godt samarbejde, og ved målstregen kunne Norsgaard efter en tæt spurt cykle først over stegen, og iklæde sig til den gule trøje. Trøjen mistede hun dog igen på 2. etape, da Bijward via bonus sekunder snuppede førertrøjen. Etapen blev vundet af den hollandske mester Lorena Wiebes.
På 3. etape, som var enkelstarten, var Norsgaard igen på pletten, og tog både etapesejren, og den gule trøjen tilbage. En trøje som hun sikkert forsvarede på både 4. og 5. etape, som begge igen blev vundet af Lorena Wiebes.
Norsgaard kunne atter engang kalde sig vinder af Tour de Himmelfart, og med årets sejr, bragte hun sig op på 4 samlede sejre, og 17 etapesejre hvilket også er lige så mange som Julius Johansen. Norsgaard debuterede 2009 som 10 årige.
Johansen og Norsgaard deler nu rekorden, for flest etapesejre i Tour de Himmelfart.
Det er dog stadig den tidligere Odderrytter Anthon Charmig, der med sine 5 sejre, der har rekorden for flest samlede sejre i Tour de Himmelfart.

I de øvrige klasser var der også fantastisk cykelløb at se, hvor flere de udenlandske ryttere fra Sverige, Norge, Belgien, Holland, Italien, Finland og Estland satte deres aftryk på resultatlisterne.